- 2 lutego 2022
- Autor: Admin-Prezes
- Kategoria: Ogłoszenia
Brak komentarzy

Dnia 28.01.2022 w Toruniu odbyła się konferencja upowszechniająca projekt
„In vino veritas”
- ,,In vino veritas” – prezentacja zdobytych doświadczeń, wiedzy i umiejętności na Maderze (2021): Michał Nowicki – Sommelier, Doradca ds. win.
- Prezentacja i degustacja wybranych win z TEJO Portugalia: Marta Kliszczak-Jezior – Sommelier, Doradca ds. win.
- Ścieżki rozwoju młodych adeptów sztuki sommelierskiej: Wojciech Starzycki – Winokąt, Zwycięzca III Miedzynarodowych Mistrzostw Młodych Sommelierów
- Sztuka sommelierska – praca z wybranymi winami portugalskimi w zestawieniu z daniami rybnymi i owocami morza: Bartosz Nowakowski – Certyfikowany Sommelier ASI Diploma Gold
- Sztuka sommelierska – podstawowe zasady parowania jedzenia z winem na przykładzie wybranych serów i wina portugalskiego: Bartosz Garbarczyk – Sommelier.
- Wszystko o winach z Madery – produkcja, klasyfikacja, przechowywanie, serwowanie, promocja: Ligia Rubina Viera – enolog z Madery
- Modelowe programy nauczania zawodu sommeliera-barmana i wiedzy o winiarstwie portugalskim – Program kursu sommelierskiego jako przygotowanie do certyfikacji: Longina Borkowicz – Profesor Oświaty, Gastronomik-Sommelier.